Gjodselsekker FK og NF

Kjøp mineralgjødsel nå!

Mineralgjødselprisene er skytt i været og signalene vi får er at prisene fortsetter å øke utover 2022. Vi anbefaler å kjøpe inn gjødsla nå.
NLR Agder
Ag gronnsak kurv

Markedshagekurs på Agder

Lær om etablering, dyrkingsopplegg, arbeid gjennom sesongen, dyrkingsplanlegging og ulike kulturer.
NLR Agder
Epler Maud

Grunnkurs i epleproduksjon

Få grunnleggende innføring om epletreet, planting, plantesystem, sorter og stell gjennom året med mer...
NLR Agder
Kunstgjodselspredning

Bestill gjødsla for 2022 nå!

Prisen på gjødsel har auka mykje frå juni i år – og det ser ut til at prisauken ikkje har stoppa opp ennå. Det er varsla auke både frå FKRA og Fiskå Mølle i oktober, og FK Agri har soppa alt sal av mineralgjødsel fram til nyttår.
NLR Agder
IMG 4544

Flott med mentor!

Fordelen med vår mentor Åse Ingebjørg er at ho seier ting som dei er – rett ut! Det er ein stor fordel når du er ny bonde seier både Anne og Even frå Bygland.
NLR Agder
Fangvekster foto S Leidal

Tilskudd til fangvekster etter tidligpotet

Dersom du har sådd raigras, korn, e.l. etter høsting av tidligpotetene kan du søke om tilskudd til fangvekst gjennom regionalt miljøprogram (RMP). Husk søknadsfristen 15.oktober.
NLR Agder
RMP skjema ths1

Trenger du hjelp med søknader?

Vi i NLR Agder kan være behjelpelig med å fylle ut søknader om produksjonstilskudd og regionalt miljøprogramtilskudd (RMP) som har søknadsfrist 15. oktober.
NLR Agder
Bringebaer

Fagtur i bær til Østlandet

Bærprodusenter i Agder inviteres til fagtur til Østlandet mandag 27. september 2021 med fokus på jordbær på tabletop i tunnel, utstyr for tunnelproduksjon og bringebærproduksjon med videreforedling.
NLR Agder
JAT kalking kalk gjenlegg

Kalking og gjødsel

Det er høyaktuelt å bruke denne høsten til å overflatekalke eng og beiter. Riktig pH vil være med på å optimalisere næringsopptaket fra jorda. Dette er svært hensiktsmessig i forhold til de økte gjødselprisene.
NLR Agder
Mais hosting 23 september 2020

Maisvandring

Det nærmer seg høsting av årets fôrmais og vi inviterer til en markvandring for de som kunne være interessert i å begynne med dyrking av fôrmais. Fôrmais er et flott supplement i fôringa både til melkekyr og okser, den har mye stivelse og en god fiberfordøyelighet. Vi har gode klimaforhold, spesielt i østre del av Agder, til dyrking av fôrmais og vi ønsker gjerne flere dyrkere. I 2021 har vi et sortsforsøk med fôrmais i Lillesand, og vi treffes for markvandring i feltet.
NLR Agder
IS Avling Thorsland 2008 16

Fagdag blomstereng og belgvekster

Det blir feltvandring på Søgne videregående skole tirsdag 28. september der vi ser på demofeltet med ulike belgvekster. Etterpå blir det fagmøte i Museumssalen på Søgne gamle prestegård med temaene belgvekstene betydning ved økologisk dyrking og mobilisering for pollineringsvennlige vekster og pollinerende insekter og pollineringsvennlige arter.
NLR Agder
LD 2021 Jorund med en HMS kunde ibs

Landbrukets Dag ble en suksess!

Selv om været var noe ustabilt, så satte mange kursen mot Evjemoen forrige helg. Det var flott å endelig kunne møtes igjen på tross av korona.
NLR Agder
1 2 3