Maskindemonstrasjon Reddal potetopptaker fraktor potet folk markdag

Markdag potet

Markdag potet tirs. 23. aug.kl 17-20 hos Tor Helge Arnevik, Bringsverd i Grimstad. Tema er nye sorter, vekstavslutning og høsting av lagringspotet.
NLR Agder
Akerbonner 16 juni 2022 Hogne Prestegard

Åkerbønnene står fint i Agder

Felleskjøpet Rogaland Agder ønsker mye proteinrik åkerbønne som norsk proteinkilde til kraftfôret sitt. På Agder er det i år to produsenter med tilsammen 230 dekar åkerbønne. Felleskjøpet betaler 6,20 kr/kg og henter avlinga gratis på gården.
Tilskudd penger astrid gissinger

Økt tilskudd til drenering

I jordbruksforhandlingene ble det enighet om å øke tilskuddssatsene for drenering fra 1. juli 2022. Nye satser er 2 500 kroner per dekar og 38 kroner per løpemeter grøft, avgrenset til maksimalt 2 500 kroner per dekar berørt areal.
NLR Agder
IS okologisk jordbaer

Ferien 2022

Flere ansatte har ferie i juli, men har folk på de fleste fagområder hele sommeren. Ring 38 18 39 00, så blir du satt over til en rådgiver/ansatt som er på jobb.
Forsteslatten Agder juni 2022 S Ly

Førsteslåtten i Agder

Førsteslåtten er kommet langt ved kysten, og står for døra lenger inn i landet. Utgangspunktet tidlig i vår var tørke, men etter hvert er det blitt en del regn, og særlig i den vestligste delen av Agder. Både på Landvik og i Lyngdal har det vært ca 80 mm regn de siste 30 dager.
NLR Agder
Ag forsok rodbeter Rugsland 1

Markdag grønnsaker

Markdag i grønnsaker i Reddal torsdag 16. juni kl 13-15 med tema rødbeter ogagurk.
NLR Agder
Landoyda

Bekjempt landøyda!

Landøyda er et flerårig ugras som vokser i beiter og langs veier og grøfter, og som er lett kjennelig på sine gule blomster på ettersommeren. Den er giftig for storfe og hest.
NLR Agder
Summerred hos Sigrid Lunden i Bygland

Fagtur eple til Telemark

Vi inviterer til å bli med på dagstur 13. juni til Telemark hvor vi skal besøke gården til Jarl Olav Rugtveit, Norsjøvegen 181. 3812 Akkerhaugen.
NLR Agder
Moreller Lyngdal

Markdag morell

Markdag morell tors 14. juni kl 18 hos Kristensen i Spangereid. Vi går gjennom opplegget på gården med gjødsling, vanning, integrert plantevern
NLR Agder
Fjordfe i bratt lende salmeli i kvinesdal foto per oyvind bergmann torresen SFA

Kulturlandskapsprisen Agder 2022

Kulturlandskapsprisen i Agder går i år til Per Øyvind Bergmann Tørresen som er medlem i NLR Agder - vi gratulerer! 
NLR Agder
Anne plukker okobringebaer i Lyngdal 19 07 2021 ibs

Sommervikar i Lyngdalsområdet søkes!

Vi trenger en sommervikar til forsøksarbeid tre dager i uka i Lyngdalsområdet fra ca 5. juli til litt ut i august. Søknadsfrist 7. juni. Info: 91870893, agder@nlr.no
NLR Agder
1 2 3 ... 7