Autorisasjonskurs - plantevern

22.02.2013 (Oppdatert: 29.11.2017) Astrid Gissinger

For å kunne kjøpe og bruke plantevernmidler må brukere ha godkjent autorisasjonsbevis, såkalt «sprøytesertifikat». Dette utstedes av Mattilsynet etter gjennomført kurs og bestått eksamen. Beviset har 10 års gyldighet.

 

Hvem trenger dette?

Ordningen gjelder yrkesutøvere som bruker plantevernmidler, som bønder, gartnere og skogbrukere. Dessuten ansatte i bedrifter, skoler og offentlig virksomhet som bruker plantevernmidler. Er du i tvil om du kan få beviset, ta kontakt med kommunen før kursstart.

 

Kurs for første gang

Teoridelen er ikke obligatorisk, men vi anbefaler at du tar teorikurset (7 timer) og leser pensum hjemme. Praksisdagen er obligatorisk (7 timer), deretter må du bestå eksamen, som tas i timen etter praksisdagen.

 

Fornying

Har du autorisasjonsbevis fra før, men som ikke er gyldig lenger, må du fornye beviset. Det er da obligatorisk med teorikurs på 7 timer og bestått eksamen, som tas i timen etter praksisdagen. Alternativt kan kurset tas på nett. Gå inn på mattilsynet.no.

 

Påmelding til kurs

Vi holder vanligvis kurs på vinteren i perioden februar - april. Se i vår KURSOVERSIKT eller kontakt astrid.gissinger@nlr.noFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.