Kurs i Varme arbeider

23.06.2017 (Oppdatert: 22.01.2018)

Forsikringsselskapene stiller krav til sertifikat for utførelse av varme arbeider gjennom sine sikkerhetsforskrifter. Fra 01.01.2016 gjelder dette også bønder og deres ansatte som benytter sveiseapparat, vinkelsliper og lignende utstyr på gården. Utenom i godkjent sted til dette (et tilrettelagt verksted).

Kurset gjennomføres av Norsk brannvernforenings godkjente instruktører og NLR Agder tilbyr nå dette kurset ute i distriktene. Våre instruktører er godt kjent med landbrukets utfordringer hva brannsikkerhet angår. Vi vil derfor bruke konkrete eksempler fra landbruket slik at deltakerne lettere skal kunne gjøre tiltak for å ivareta brannsikkerheten på egen gård. 

Mange branner skyldes uforsiktighet og slurv ved utførelse av varme arbeider. De som utfører varme arbeider må ha innsikt i hvilken brannrisiko slikt arbeid innebærer, og utføre det på en slik måte at brann ikke oppstår. 

De som gjennomgår kurset i varme arbeider får innsikt i risikoområder for brann som følge varme arbeider i landbruket og slukketrening.

Kurset tar for seg:

  • Sertifiseringsordningen for brannvern ved utførelse av varme arbeider
  • Gjeldende regelverk
  • Brann- og slokketeori
  • Risiko ved utførelse av varme arbeider        
  • Praktisk slokking

Praktisk informasjon
Kurset varer 7,5 timer og avsluttes med en teoretisk eksamen fra Norsk Brannvernforening. Ved bestått eksamen, mottar hver deltaker et sertifikat for varme arbeider. Sertifikatet har en varighet på 5 år.

Pris:

Kurstype Medlemspris (kr) Ikke-medlem pris (kr)
Med HMS-avtale 1.800,- 2.300,-
Uten HMS-avtale 2.000,- 2.300,- 
Deltaker nr. to fra samme virksomhet 1.800,- 2.300,-

Innmelding i NLR Agder eller inngåelse av HMS-avtale i løpet av kurset vil gi kursrabatt.  

For å kunne holde kurset, må vi ha minimum ti deltakere og maksimalt 25. Det er bindende påmelding på kurset.  

 

PÅMELDING og info om når kurs avholdes finner du i vår KURSOVERSIKTFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.