Grovfôranalyser

22.02.2013 (Oppdatert: 04.08.2016) Josefa Andreassen Torp

 

Surfôrprøver

NLR Agder tilbyr nå surfôrprøver til drøvtyggere som en komplett pakke. Vi tar ut prøver fra silo (ned til 5-6 meter) og rundballer og sender prøven til valgfritt laboratorium (BLGG eller Eurofins). Prisen omfatter både uttak og analysering og du får ingen regning fra laboratoriet. Sammen med analysebeviset sender vi også en vurdering av fôrkvaliteten ved hjelp av den nye ”Surfôrtolken”, og gir råd om forbedringer av fôrdyrking og ensilering for neste sesong. Prisene varierer etter hvilket laboratorium du velger og hvor mye som skal analyseres. Pakke 1 omfatter bådestofflig innhold (NIR) og gjæringskvalitet, mens pakke 2 inneholder i tilleggmineraler. Analyse av mineraler gir en god kontroll på om gjødslinga har vært riktig og om fôret inneholder det dyra trenger. Kopi av analysebeviset sendes automatisk til TINE eller andre som du ønsker skal lage fôrplan.

 

Grovfôrtil hest

Vi har i dag ingen egen vurdering av grovfôr til hest, så her tilbyr vi som tidligere bare uttak og innsending av prøver mot timebetaling. Laboratoriet sender selv ut regning og analysebevis med kommentarer. For analyser og priser vises til laboratorienes hjemmesider: Felleskjøpet eller Eurofins.

 

For bestilling av prøver eller mer info - ta kontakt med svein.lysestol@nlr.no eller josefa.andreassen@nlr.no.

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.