Gjødslingsplanlegging

22.02.2013 (Oppdatert: 21.11.2019) Nina Ryen

Obligatorisk

Når resultatene fra jordprøvene foreligger, finner vi i samråd med deg frem til en faglig god gjødsling som gir ønsket kvalitet. Planen støtter offentlige krav.

Før sesongen

Som medlem hos Norsk Landbruksrådgiving Agder blir du kontaktet av en rådgiver før sesongen starter, for utarbeiding av gjødselplan. Har du fått tilbud om rimelig gjødsel så kan du selvsagt ta kontakt med oss og bli prioritert.

Verktøy

Gjødselplanen setter vi opp til deg ved bruk av programmet «Skifteplan» og den blir sendt på epost til deg. Du kan også få den tilsendt i posten, men da mot et lite gebyr.

Skifteplan på mobil/nettbrett

Skifteplan mobil er en app som gjør at du kan få tilgang til gjødslingsplanen på mobil eller nettbrett. Ved bestilling til oss får du tilsendt en QR-kode som skannes.

Du kan også bestille abonnement. Da kan du registrere opplysninger direkte på hvert skifte på mobilen. Ved å bruke Skifteplan mobil fullt ut så dekker du også dokumentasjonskravet til KSL, og får laget sprøytejournal. Bestill på agder@nlr.no eller telefon 38 18 39 00.

Våre rådgivere

De fleste rådgiverne og teknikere hos oss har kompetanse på utarbeiding av gjødselplan. Du som har kulturer som bær, frukt, potet og grønnsak får planen utarbeidet av din faste fagrådgiver.

 

Hvordan få utarbeidet gjødslingsplan

Som medlem vil du bli kontaktet av en rådgiver for utarbeidelse av gjødselplanen. Du kan også ringe oss, og dermed bli prioritert. Du kan også velge å sende inn noteringsskjema med dine opplysninger og planen vil bli utarbeidet.

Noteringsskjema(Word-fil) - åpne, fyll ut og send på epost til oss

Noteringsskjema(PDF-fil) -  skriv ut, fyll ut, og send i posten til oss

 

 

 

 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.