Frukt

01.09.2016 (Oppdatert: 14.05.2020)

Rådgiving og gårdsbesøk

Til fagmedlemmer tilbyr vi telefonrådgiving og gårdsbesøk om plantevern; sykdommer, skadedyr, ugras, gjødsling og beskjæring i morell, plomme og eple. Vi kan gi anbefalinger om sortsvalg og plantesystemer, samt befaring og vurdering av nyetablerte og etablerte felt. Vi gjennomfører også vurderinger av kvalitet, og rett høstetidspunkt. Det blir arrangert markdager og fagmøter i løpet av året.

Fruktnytt

«Nytt om frukt» og «Nytt om morell» er nyhetsbrev som sendes ut på e-post jevnlig i vekstsesongen. Nyhetsbrevene tar for seg aktuelle tiltak i frukthagen til enhver tid.

Plantevern og gjødsling

Vi utarbeider sprøyteplaner for konvensjonell produksjon, og gir råd om riktig og optimal sprøyteteknikk i frukthagen. Vi utarbeider også gjødselplaner for både dryppvanning og tørrgjødsling.

NLR rådgivingsavtale

NLR rådgivingsavtale  er en individuell rådgivingsavtale for produsenter som ønsker skreddersydd og tett faglig oppfølging. Det skal settes opp en egen arbeidsavtale mellom gårdbruker og landbruksrådgivingen.

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.