Etter flere år uten de store landbruksmessene, er det endelig klart for Agroteknikk 2021 på Lillestrøm, 25.-28. november. Og på messa blir det, som vanlig, presentert en rekke spennende nyheter, 101 i alt. En nyhetsjury har sett nøye på nyhetene, og deler ut 17 sølv og sju gull. Leder for juryen har vært Jogeir Agjeld, prosjektleder for presisjonslandbruk og maskinteknikk i Norsk Landbruskrådgiving (NLR).

Med seg i juryen har han hatt Siri Josefine Mo, kommunikasjonsrådgiver, fra NLR, samt Erik Brodshaug fra Tine, Hans Christian Endrerud fra Høgskolen i Innlandet, Dag Idar Jøssang fra Norsk Landbruk og Magnus Mo Opsahl fra Bedre Gardsdrift.

Juuryen Agroteknikk 2021
Nyhetsjuryen på Agroteknikk 2021, med juryleder Jogeir Agjeld i midten. (Foto: Agroteknikk)

> Se Norsk Landbruk og Bedre Gardsdrift for fullstendig oversikt over nyhetene, sølv- og gullvinnerne

Ny pris

Nytt av året er innovasjonsprisen. Dette for å løfte fram nye produkter, konsepter og maskiner som enda ikke er tilgjengelig i markedet.

– Norske bønder er flinke til å ta i bruk ny teknologi og til å se nye muligheter. Men det kan være en lang veg fra en god ide til et ferdig produkt. Derfor innførte vi en pris for å løfte fram det fremste av nytenking, sier juryleder Jogeir M. Agjeld fra NLR.

Det er tre produkter som tilegnes innovasjonspris, alle norskutvikla. Les mer om de i Norsk Landbruk og Bedre Gardsdrift.

Møt NLR på messa

NLR er selvsagt til stedet på Agroteknikk 2021, både med egen utstilling og med fagforedrag alle dagene. Rådgivere med spisskompetanse innen presisjonslandbruk og maskinteknikk, samt en rekke andre fagområder, står klare for en hyggelig prat og til å svare på dine spørsmål. Du finner oss i hall A.

> Program fagforedrag

Agroteknikk radgivere
Presisjonsrådgiverne i Norsk Landbruksrådgiving: Gunstein Dyrdal (bak fv), Lars Gunnar Flatvad, Jan Karstein Henriksen, Per Gunnar Kraggerud, Sanna Krüger Persson, Åsmund Langeland, Hans Jørgen Bjerva, Hans Andre Tandberg. Jogeir Agjeld (foran fv), Atle Lende, Nere Haugå.