Bestill marihønegjødsel nå!

06.01.2021 (Oppdatert: 06.01.2021) Georg Smedsland

Vi tar opp felles bestilling for marihøne gjødsel i år også. Denne gjødsla er tillat brukt i økologisk drift.

Vi har også i år fått gode priser direkte fra Norsk Naturgjødsel. Minstekvantum for bestilling er 3 tonn om en skal få gjødsla tilkjørt på garden. Skal en ha mindre kvantum må en bestille sammen med noen. Nytt av året er gjødseltypen Kullhøne, det er en pelletert hønsegjødsel tilsatt biokull.

 

Gjødseltyper:

 

Marihøne Pluss 8-4-5. Denne inneholder 8 % nitrogen, 4 % fosfor og 5 % kalium. Marihøne Pluss er hønsegjødsel tilsatt kjøttbeinmel som er både nitrogen- og fosforrik, samt vinasse (biprodukt fra blant annet sukkerproduksjon) som er svært kaliumrikt. Denne får vi til 2800 kroner/tonn. (ordinær pris er 3590 kr/tonn) Denne gjødsla er det tilbakeholdelsesfrist på 21 dager fra spredning til dyr kan beite pg. innhold av kjøttbeinmjøl.

 

Marihøne 4-1-2. Denne inneholder 4 % nitrogen, 1 % fosfor og 2 % kalium. Dette er pelletert hønsegjødsel. Denne gjødsla er det ingen tilbakeholdelsesfrist på før beiting. Prisen er 1400 kr/tonn. (Ordinær pris er 2590 kr/tonn)

 

Nyhet! Kullhøne: 4-1-2: Denne inneholder 4 % nitrogen, 1 % fosfor og 2 % kalium. Dette er pelletert hønsegjødsel tilsatt biokull. Kullhøne gir ifølge Norsk naturgjødsel kraft til vekst og kalkningseffekt, binder CO2 og forbedrer jordas helse Denne gjødsla er det ingen tilbakeholdelsesfrist på før beiting. Denne gjødsla kommer i sekk av 450 kg. Pris er 1100 pr sekk, pris pr tonn blir 2445. Se vedlagte brosjyre.

 

NLR Agder har testa Marihønegjødsel i sentrifugal- og pendelspreder, og resultatet var at dette går greit så sant man justerer etter pellets størrelse og ønsket mengde.

 

Begge typer Marihønegjødsel leveres i 500 kg storsekk. Kullhøne kommer i sekk av 450 kg.

 

Fraktkostnaden kommer i tillegg og er estimert til omkring 500 kr/tonn.

 

 

For bestilling og mere info: Georg Smedsland Tlf: 92 09 86 51. georg.smedsland@nlr.no

 

I bestillinga må du oppgi når du vil ha gjødsla levert slik at utkjøringa starter for de som trenger gjødsla tidlig.

 

NB! Siste frist for bestilling er 20 januar og er absolutt.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.