Løfter teknikkfaget med fagmøte

09.01.2020 (Oppdatert: 24.01.2020) Jan Karstein Henriksen

6. og 7. februar holdes hele 26 fagforedrag om maskinteknikk og presisjonslandbruk på NLR Teknikkmøtet på Gardermoen. NLR-rådgiver i Agder, Jan Karstein Henriksen, er blant bidragsyterne.

Rådgiverne innen maskinteknikk og presisjonslandbruk i NLR ønsker å dele kunnskap på NLR Teknikkmøtet

Jan Karstein har et usedvanlig allsidig repertoar. Under møtet på Gardermoen tar han for seg den biologiske effekten av lavavdriftsdyser. I samme fagbolk får du også høre om hva vi skal gjøre om glyfosfat blir borte, og du kan lære om robotisert ugraskamp.
− Her kommer det en hel flokk med flinke bønder, rådgivere og spesialister, som stiger opp på podiet for å berette om sine erfaringer med alt fra faste kjørespor til gjødselbiler, framhever Jan Karstein.
Noe for enhver smak
− Ett av målene med NLR Teknikkmøtet er å heve kunnskapen om hva som finnes av utstyr, og hvordan du utnytter dette på best mulig måte, forteller Jogeir M. Agjeld, ansvarlig for teknikksatsinga i NLR.
Foredragsholderne kommer fra hele landet, og representerer et vidt spekter av produksjoner og maskintyper.
Møtet skal være like aktuelt, samme om du driver med korn, grovfôr, poteter eller andre produksjoner. Det er også et håp om at du finner noe som kan fenge, enten du driver med minimalt med elektronisk bistand, eller om du er i tetsjiktet på presisjonsdyrking.
Nederlandsk høydepunkt
NLR er stolte over at nederlandske Jacob Van Den Borne deltar med et lengre innlegg. Han regnes som en av verdens fremste presisjonsbønder, samtidig som han er anerkjent for å snakke jordnært, praktisk og tydelig.
Lær av andre og av hverandre
Foruten de 26 ulike foredragene, har du god mulighet til å diskutere fag med kollegaer fra hele landet. Torsdag kveld blir det maskinteknisk festmiddag med norske råvarer, og på fredag er det satt av ei romslig økt til fagmingling, der det er lagt til rette for at du lett skal finne andre å snakke med som har de samme interessene som deg.
Vel verdt å bli med på!
Program og påmeldingsskjema finner du på nlr.no. Påmeldingsfristen er utsatt til 27.januar.
− Jeg håper virkelig at jeg treffer mange fra Agder på Gardermoen disse dagene, for her er det mye nyttig kunnskap å hente med seg hjem, kommenterer NLR-rådgiver Jan Karstein Henriksen.

> PROGRAM OG PÅMELDINGFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.