Pass på så musa ikke ødelegger årets avling

19.11.2020 (Oppdatert: 26.11.2020) Josefa Andreassen Torp

Det er museår!

Mus kan gjøre stor skade

2020 defineres som et museår, det vil i praksis si at det er enormt med mus over alt. Mus kan gjøre alvorlig stor skade i hjemmet, men også hvis de får smak på rundballene. De gnager lett hull gjennom plasten og nøyer seg ikke med bare én ball. Har du rundballer lagret i kanten på jordet, og spesielt ved en skogkant er det stor fare for at musa kan forsyne seg grovt. Det kan være lurt å flytte rundballene til en mer åpen plass og gjerne til en gruset eller asfaltert plass hvis mulig. Ta en runde og sjekk rundballene. Er det noen med tydelige hull, teip igjen, og vurder om du skal flytte ballene. Luft inn i ballene vil skape mugg og forråtnelse og ballene blir til slutt ubrukelige.

 

NB!

Er du eier eller leier av landbruksbygg kan du bekjempe smågnagere i bygninger med gift ved å ta et smågnagerkurs, vi arrangerer kurs på Teams før jul, 10. desember er siste mulighet for å delta. Meld deg på i lenka under.

Les mer om smågnagerkurs 

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.