Grav opp trusa di og send inn bilder så kan du vinne blomsterfrøbladning!

07.09.2020 (Oppdatert: 07.09.2020)

Hjelp oss og vinne, og vinn premie selv. Vi er kjempespente på hvor mange som har gravd ned ei bomullsunderbukse og som vil dele resultatet med oss!

Vi i NLR Agder deltar i "underbuksekampen". Foto Nina Ryen

Mange ansatte har gjort det og vi har gravd ned to underbukser sammen med Nibio Landvik og ute hos bønder. Nå er tida inne for å grave opp og se om det er et aktivt mikroliv i jorda som har forsynt seg av trusene. Bomull er karbohydrater som igjen er energi og mat for smådyra i jorda. Målet er å sjekke mikrolivet i jorda og hvordan det fungerer for omsetning av organisk materiale. Send inn bilder tatt før og etter, gjerne sammen med deg sjøl. Ved å delta i denne kampanjen, kan du hjelpe både mikrolivet i jorda og din egen organisasjon NLR Agder med å vinne den landsomfattende underbuksekampen.

Håper du har merka stedet der underbuksa blei gravd ned. Den skal graves opp ila september, etter ca to måneder i jorda. Ta bilde og send inn til agder@nlr.no 


Resultatet av underbuksekomposteringa er en god pekepinn på om det er et aktivt mikroliv i jorda som bryter ned organisk materiale. Dette er en forutsetning for en god jordstruktur og ei god jordhelse.

Beste bilde blir premiert! Premien er Pollineringsvennlig blomsterfrøblanding fra Nibio Landvik.

 

Se demovideo av hvordan kompostere truser her:

Les også andre nettsaker om underbuksekampen

N247 - Søgne Songdalen Flekkerøy

Lindesnes Avis

AgderpostenFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.