Tilbud om intensivkurs om smittevern på gården

20.05.2020 (Oppdatert: 28.05.2020) Jørund Saaghus

På grunn av korona, vil landbruket denne sesongen ha flere ansatte som er lite kjent med hvilke regler som gjelder i forhold til hygiene, smittevern og HMS. Vi tilbyr derfor skreddersydd intensivkurs på gården for bonde og sesongarbeidere med informasjon og opplæring i dette.

Høsting av bringebær i Reddal. Foto: Wenche Rundsag Høgetveit Bruk av hansker ved høsting er ett eksempel på hygienetiltak som kan iverksettes. Her fra registrering i bringebærforsøk

Skreddersydde kurs på gården for sesongarbeidere
NLR Agder tilbyr et lavterskeltilbud rettet mot dere som har sesongarbeidere. For å avhjelpe travle bønder, tilbyr vi intensivkurs på gården der vi går gjennom grunnleggende hygiene, smittevern og HMS med bonden og sesongarbeiderne. Informasjon og opplæring vil bli gitt i hygiene, smittevern og HMS på og rundt arbeidssituasjonen, føringer for sosial og fysisk kontakt, litt om verneutstyr, samt ergonomi. Det vil også bli info rundt oppdaterte regler rundt arbeidslag og innkvartering pga koronasituasjonen. Ønsker du andre temaer er vi selvsagt åpne for det – vi kan skreddersy et kurs for deg! Informasjonen vil bli lagt frem på norsk/engelsk og med tolk til andre språk så langt det er mulig.

Vi tar en runde på gården med bonden først, der vi kan oppdatere infoplakater og ellers gå gjennom det bonden ønsker. Deretter legges det opp til informasjon og praktisk opplæring for sesongarbeiderne. Både de nye og arbeidere som har vært her tidligere sesonger er velkomne.
Antatt tidsforbruk: 2-2,5 timer.

Pris og kontaktinfo
Agder Fylkeskommune gir tilskudd til kursene, og prisen per gårdsbruk er derfor satt lavt: 500 kr per gårdsbruk, uavhengig av antall sesongarbeidere. Er dere to naboer som har få ansatte, er vi åpne for at kurset kan arrangeres sammen. Antall- og hygieneregler overholdes..

 

Besøkets innhold

  • Informasjon om hygiene og renhold
  • Informasjon om smittevern
  • Informasjonsplakater og oppslag
  • Aktuelt om karantene og isolasjon
  • Info fra ny smittevernveileder

 

Ønsker du mer info om tilbudet eller avtale tidspunkt? Ring HMS-rådgiver Jørund Saaghus på tlf: 90599974 eller send e-post til: jorund.saaghus@nlr.noFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.