Grovfôrkampen 2018

01.02.2019 (Oppdatert: 08.02.2019) Josefa Andreassen Torp

Stordal samdrift fra Møre og Romsdal gikk av med seieren. Tross tørke og vanskelig forhold produserte de 1128 fôrenheter per dekar.

Vinneren av Grovfôrkampen 2018, Stordal samdrift, representert ved Jon Geir Selboskar og rådgiver Jon Geirmund Lied, sammen med juryen bestående av Ragnhild Borchsenius, NLR, Anja Våg Skjold, Tine og Anders Rognlien, Yara. Foto: Josefa A Torp

 

Vekstsesongen 2018 var preget av tørke over hele landet, og alle deltagerne i Grovfôrkampen hadde store utfordringer. Likevel klarte alle å produsere store avlinger, langt over normavlinger satt i de ulike landsdelene. Stordal samdrift i Møre og Romsdal gikk av med seieren med en avling på 1128 FEm per dekar, det er imponerende! Vinneren var svært sjokkert, og trodde ikke sine egne ører.

Over 1000 Fem i Nordland

Tor Erik Sund fra Sømna på Helgelandskysten hadde en avling på over 1000 FEm per dekar. "Dette er en agronomisk bragd å produsere så store avlinger så langt nord", sier jurymedlemmene til Tor Erik Sund og rådgiver Knut Alsaker som fikk heder og ære på samlingen.

 

Gratulerer Henning!

Henning Kolnes fra Lista var med som deltager fra Agder, men her tok tørken overhånd. Lista lå brunsvidd i ukesvis og avlingene var små. Tross alt klarte likevel Henning å produsere over 850 FEm per dekar! Det er imponerende med tanke på sesongen vi har lagt bak oss. "Det var tredjeslåtten som berget oss", sier Henning som ble tildelt "Positivitetsprisen" av juryleder Ragnhild Borchsenius. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.