Godt nyttår!

07.01.2019 (Oppdatert: 01.02.2019)

For mer enn 300 bønder, begynte det nye året på Sørlandssamlinga. Her treffes kollegaer til fag og moro, og en får inspirasjon til å planlegge et nytt år.

Styreleder Odd Harald Reve

 

I fjor skrev jeg at "året som gikk kan vel regnes som et av de vanskeligste i hele Agder med mye vann på en gang og lange, våte perioder". I år kan jeg si det samme, bare ennå sterkere og med motsatt fortegn på grunn av den ekstreme tørken.

 

Det var et krevende år for jordbruket, også for NLR Agder som var på ballen hele tida med møtevirksomhet og kontakt med alle som sleit både fysisk og psykisk. De ansatte gjorde en kjempeinnsats i en krevende situasjon.

Ved årets begynnelse er det naturlig å se fremover og planlegge for kommende sesong, men også se  lenger frem og være åpen for det nye som skjer innen landbruksforskningen.

 

Det er interessant å følge med på utviklingen innen planteforedling, der genredigering kan gi raskere og mer presise resultater enn tradisjonell planteforedling som tar mange år.

Framover må vi fokusere enda sterkere på vanningsteknologi med riktig dimensjonering og kostnadsvurderinger. Og det er viktig å heve kompetansen innen nye fagområder som presisjonsteknikk, økologisk landbruk, klima, og digitalisering.

Et riktig godt nytt år! Og velkommen til årsmøtet på Evjetun 20. mars!

 

 

Hilsen Styreleder Odd Harald ReveFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.