Godt 8000 innom Naturligvis

26.08.2019 (Oppdatert: 26.08.2019)

På tross av ei heller dyster værmelding, fant svært mange veien til Evjemoen og Landbruksmessa Naturligvis helga 16.-18. august.

En alltid smilende styremedlem, Ole Helle flankert av Bjellands store melkeprod-usenter, Kristin og Oddbjørn Eikeland. Foto Jakob J Saaghus

Maskinutstillerne hadde mer enn noen gang transportert raust med utstyr i mange størrelser og fasonger, og bondeorganisasjonene var godt representert.  Aksjonsgruppa "Nei til vindmøller på Agder "og utbyggerselskap sto med stand vis à vis hverandre i "handlegata". Ingen tvil om det er flere meninger om denne saken.

 

Kommunevalget er like om hjørnet og de ulike partiene hadde også funnet veien til Evjemoen denne helga.

 

Miss Evje

Prikken over i-en gjennom helga ble når selveste landbruks- og matminister, Olaug Bollestad, kasta seg inn i ringen og   kåret vinnerkua, Miss Evje. Tinerådgiver Eivind Odd Kallhovd og styreformann i Geno, Jan Ole Melby, hadde på forhånd hatt en rundreise til bønder i Setesdal produsentlag og kåra fem av de fineste melkekyrne i distriktet. Kua Olaug, eid av Magny og Jørgen Røysland fra Hægeland, gikk til topps og blei hedra og utsmykka av selveste ministeren.

 

Landbruket er den største landbaserte næringa i Norge, slo en smørblid og entusiastisk minister fast. Statsråden var blant sine egne, og presiserte at vi har ikke en kvadratmeter matjord å miste i dette landet. Jordvern blir derfor en av de viktigste sakene fremover.

 

Fagmesse

Birger Nygård i Tveit Bygdeservice hadde stort utbytte av å delta på messa. Han fremhevet at Naturligvis skilte seg ut som ei seriøs fagmesse, der mange aktive bønder utvekslet erfaring seg imellom.  I tillegg blir en oppdatert på alle "hjelpemidler" som maskin- og rådgivings-irma tilbyr. Det er også en flott arena for en god drøs, noe de fleste av oss trenger i en ellers hektisk hverdag.

 

NLR Agder fikk møte mange medlemmer, og hadde valgt grønnsaker som tema/konkurranse dette året, med stor deltakelse.

 

I sannhet et svært innholdsrikt arrangement, og godt fornøyde arrangører.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.