Ridder av det gyldne bær 2018

03.12.2018 (Oppdatert: 27.12.2018) Jan Karstein Henriksen

Hvert år siden 2012 har Norsk Landbruksrådgiving Agder sammen med bær- og fruktmiljøet på Agder delt ut prisen «Ridder av det gyldne bær/ frukt» Denne prisen deles ut til en positiv, innovativ person i fagmiljøet. I 2018 er prisvinnerne Anne og Karl Petter Vintland fra Lyngdal.

Her slås Vintland til ridder av det gyldne bær av Jan Karstein Henriksen.

For å bli slått til «Ridder av det gyldne frukt/ bær» er det 4 kriterier som må fylles;                                              

                                                                                                                      

  • Det må være / ha vært egen næringsmessig frukt- og/ eller bærproduksjon.
  • Ridderen må bety / ha betydd mye positivt for sørlandsk frukt-bærproduksjon.
  • Ridderen må være/ha vært aktiv og interessert med i fagmiljøet.
  • Ridderen må være åpen og inkluderende ovenfor andre i fagmiljøet. Dele kunnskap med etablerte dyrkere så vel som nye dyrkere.

 

Årets vinnere, Anne og Karl Petter Vintland, fyller alle kriteriene og er velkjente for sine flotte velstelte felt med bringebær på Rom i Lyngdal. De selger all produksjon direkte fra gården enten som ferske bær i bærsesongen eller som foredlede varer i mange varianter. Flotte kvalitetsprodukter - både saft, syltetøy, gelê, gløgg, saus til is, eddik  og mye annet av bringebær lages i produksjonslokalene på gården og finner veien til folks ganer på hoteller, restauranter, butikker, på messer og ved direktesalg hjemmefra gården. Det aller nyeste er at de nå også tilbyr varene sine i de nystartede REKO-ringene, der folk bestiller på Facebook og varene leveres direkte til kundene på avtalt sted og tid. Både Anne og Karl Petter Vintland er svært aktive og positive i fagmiljøet,  og er alltid like nysgjerrige på nye ting. Han har ansvaret for selve bærproduksjonen i feltene og så er de sammen om foredling og salg – alltid veldig fokusert på å produsere og levere gode kvalitetsprodukter. De har vært og er forsøksverter for flere forsøk og prøvinger, og har vært med på flere utviklingsprosjekter. På fagmøter og markdager er de selvskrevne deltakere, og har vært verter for flere markdager. De tar opp tidsaktuelle tema som diskuteres, og som alle produsentene har nytte av. De er også positive og inkluderende for nye som vil starte opp med bær- og fruktproduksjon. Fullt fortjent blir de som produsenter slått til "Riddere av det Gyldne Bær på Sørlandet 2018" på det store bær- og fruktmøtet Norsk Landbruksrådgiving Agder arrangerer 30. november i Kristiansand. Som bevis på tildelingen får de utdelt en flott og "kul" karikaturtegning der vinnerparet holder på å foredle bringebær til flotte produkter. Tegningen er laget av Hermund Storsæter. Anne er i tillegg ivrig, dyktig velkjent rådgiver for bær- og fruktdyrkerne på hele Sørlandet i sin jobb i Norsk Landbruksrådgiving Agder. Vi gratulerer og gleder oss til å ha de i fagmiljøet i mange år framover.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.