Reko-ringer

24.10.2018 (Oppdatert: 24.10.2018)

Velkommen til oppstartmøte i Reko-ringer i Agder.

Dette er et åpent møte med fri entré. Møt opp på Fylkeshuset i Kristiansand, Tordenskjoldsgate 65, tirsdag 6.november klokka 18 til 21.

Bondelaget, Småbrukarlaget og Norsk Landbruksrådgiving Agder i samarbeid med fylkesmannen i Aust og Vest Agder, Vest Agder fylkeskommune inviterer til informasjonsmøte om REKO-ringer i Agder.

 

En REKO-ring er et matnettverk der flere lokalmatprodusenter annonserer varer i en felles Facebook-gruppe. Kundene forhåndsbestiller varer via Facebook-gruppen. Bestilte varer leveres ut til kunder til oppsatt tid på et fast sted. Det er helt gratis for både kunder og produsenter å delta i REKO-ringen.

På møte vil det bli en gjennomgang av hvordan REKO-ringen fungerer, samt at det bestemmes tidspunkt og sted for utleveringer fremover. Vi håper mange lokalmatprodusenter og mathåndverkere tar turen. Det er viktig å se hvem som kan levere varer i Kristiansand, Arendal og Lyngdal.

En REKO-ring er en enkel distribusjonskanal for matvarer, og fungerer som kontaktplattformer mellom produsenter/mathåndverkere og forbrukere i nærområdet. Lokal mat blir lettere tilgjengelig for kunden og produsenten kan selge sine varer effektivt uten mellomledd. Alle varer som selges i REKO-ringene skal være registrert hos Mattilsynet. Noen må kanskje også ha godkjenning, avhengig av hva som produseres og mengder.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.