Ny forsøkstekniker i NLR Agder

23.05.2018 (Oppdatert: 23.05.2018)

Mitt navn er Jarl Øystein Zhou Loland og jeg er fra Grimstad. Jeg er ansatt i 50 % vikarstilling som forsøkstekniker i NLR Agder, med kontorsted på Landvik.

Som det kommer frem av mellomnavnet, har jeg kone av kinesisk opphav og vi har en gutt på fire og ei jente på to år som holder oss aktive og i form på fritida. Deler av barndommen og ungdomstiden ble tilbrakt i Øst-Afrika, men etter hvert havnet jeg også i andre deler av verden i forbindelse med jobb og studier. Med tiden ble det særlig fokus på Sentral-Asia og Israel, samt etterhvert også Kina.

Jeg har en mastergrad fra tidligere NLH på Ås, med spesialisering på jord, vann og plantefag. Etter studier arbeidet jeg noen år som daglig leder i Indre Hardanger forsøksring. Mitt ansvar var grovfôr, selv om jeg også var innom ulike fruktproduksjoner. Jeg spesialiserte meg innen gjødsling og fôring, og utviklet blant annet et planleggingsprogram. Etter noen år satt jeg kursen østover i verden, før jeg returnerte til gamlelandet og etablerte meg i Grimstad. Her arbeidet jeg noen år for firmaet Høst - Verdien i avfall, med utvikling av nye organisk baserte gjødselprodukter og salg. Deretter etablerte jeg eget firma med særlig fokus på akvakultur. I tillegg vinner firmaet anbud og leverer laboratoriemaskiner til Usbekiske statlige og private selskap.

Nå er jeg tilbake i mer praktisk arbeid i femti prosent av tida, noe jeg ser frem til. Jeg liker meg i felt, og savner forsøksvirksomheten fra blant annet tiden i Hardanger. Det blir også kjekt å komme seg ut å treffe bønder igjen, samt treffe kollegaer og samarbeidspartnere litt oftere og ikke bare gjennom Skype.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.