Kom på Inn på tunet kurs.

10.01.2018 (Oppdatert: 29.01.2018) | Nyhet

Kurset passer for deg som har bestemt deg for å starte IPT på gården, og/eller ønsker å bli godkjent gjennom revisjonsordningen til Matmerk for å kunne bruke navn og logo, og dermed øke kvaliteten på tilbudet ditt.

Inn på tunet – fra godkjenning til markedstilgang. Foto: Torleiv Roland

Kvalitet er imidlertid ikke nok, tilbudet må også tilpasses et marked, og det må være forutsigbart. Dette blir også viktige temaer i kurset.

Kom på kurs torsdag 08.02.18 og fredag 09.02.18 på Horisonten i Lillesand
 
Pris:  1.000,- for begge dager inkl. lunsj
Påmeldingsfristen er 2.februar.

PÅMELDINGSSKJEMA

Overnatting : Enkeltrom inkl. frokost kr 795,-, Dobbeltrom inkl. frokost kr 1195,- Ved behov for overnatting bestilles og betales dette av deltakeren selv.
Booking på e-post: booking@horisonten.no eller tlf 911 60 092.

Program torsdag 08.02.18:

 

09.30     

Registrering og velkommen  

10.00  

Hvilke målgrupper har IPT, hvem kan levere tjenester og hvilke krav stilles Hvem er IPT kunder, hvilke krav har de, og hvordan når vi dem. Revisjonsordningen for IPT - krav, bakgrunn og mål Hvordan bruke Matmerk/KSL standardene som et aktivt kvalitetsstyringsverktøy for IPT.  

12.00     

Lunch

13.00

Grundig gjennomgang av standard 2 HMS og 11 IPT + praktisk jobbing med disse.  

 

Det legges inn nødvendige pauser og pausemat underveis

 

 

Program fredag 09.02.18:

 

09.30                 

Oppsummering fra i går. Grunnleggende om systematisk HMS arbeid, mål, krav og innhold. Hvordan kartlegge farer og vurdere risiko på gården, i IPT -tilbudet og aktivitetene. Beredskap og beredskapsplaner

12:00                

 Lunch

13:00                   

Forretningsmodell og organisering av tilbudet. Kontrakter og prissetting.Etiske utfordringer i tilbudet, tilbyder sin funksjon og rolle.

14:30                  

Diskusjon og erfaringsutveksling

15:30                  

Takk for oss

 

For den som mangler godkjent HMS-kompetanse ( krav i AMLog KSL) vil det bli tilbud om påloggingshjelp til den internettbaserte delen av kurset praktisk HMS- arbeid. Denne har en slutt-test som må besvares etter kurset. Deltakerne som har behov for dette må i tillegg betale kr 400,- per person for pålogging til internett-delen av HMS- kurset. Dette legges til på deltakeravgiften.   Dette er et arbeidskurs, der man jobber konkret med tilbudet på egen gård. Det stilles derfor krav til forberedelse. Gjør deg kjent med IPT siden til Matmerk, meld deg gjerne som interessert i godkjenning. Les gjennom KSL standard 2 og 11 med veiledninger før kurset www.matmerk.no/ipt og www.matmerk.no/ksl/standarder.

 

Mål med kurset

  • Tilbyder, kjøper og bruker skal være sikre på at kvalitet og trygghet på gården er ivaretatt på best mulig måte.
  • Få god kjennskap til Matmerk sitt kvalitetssystem for IPT. Kunne bygge opp og bruke kvalitetssystemet som dokumentasjons- og arbeidsverktøy.
  • Få økt kunnskap om systematisk HMS-arbeid, og dekket krav om opplæring i HMS.
  • Få kunnskap om ulike Inn på tunet- konsept, hvilke tjenester kan man levere og hvilke krav stilles.
  • Få økt bevissthet om marked og kjøpsadferd hos kundene.
  • Få kunnskap om prissetting og kontraktskriving, forretningsmodell og organisering.
  • Ha god forståelse av etiske og moralske utfordringer ved eget tilbud, og bevissthet på egen rolle.
  • Være klar til revisjon og godkjenning fra Matmerk etter kurset

 

Kurset arrangeres av Inn på tunet Sørlandet SA i samarbeid mellom Norsk Landbruksrådgiving og Inn på tunet Norge med følgende kursholdere:  

Kolbjørn Taklo, seniorrådgiver HMS i Norsk landbruksrådgiving Vest. Har over 20 års erfaring som HMS-rådgiver innen landbruk, derav 5 år som distriktsleder HMS på Vest og Sørlandet. Har hatt mange kurs i HMS og kvalitet for IPT tilbydere og er brukt som foreleser på regionale IPT konferanser. Har også utdanning og noe erfaring som KSL-revisor. Har forsøkt å bygge opp IPT-tilbud på egen gård, har godkjenning for IPT og er 4H-gård, men pr nå liten aktivitet. Representerer Norsk landbruksrådgiving i faggruppe IPT hos Matmerk.  

Hege Lindstrøm, daglig leder Inn på tunet Norge SA. Har praktisk erfaring i å bygge opp et tilbud med bruk av gårdens materielle og menneskelige ressurser, gjennom arbeid med Inn på tunet på egen gård og som rådgiver til andre gårder. Har i mange år arbeidet med markedsføring, avtaleforhandlinger og prissetting av Inn på tunet i samvirkeforetaket Inn på tunet Trøndelag SA. Sitter som leder av Norges Bondelags Inn på tunet – utvalg og Faggruppe Inn på tunet hos Matmerk.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.