Ny grovfôrsatsing i Agder

22.08.2018 (Oppdatert: 22.08.2018)

Nå blir det viktigere enn noen gang å ha kontroll på grovfôrkostnadene sine og optimalisere grovfôravlingen. Bli deltaker i "Mer og bedre grovfôr på Agder"!

Kua ønsker gode beiter! Foto: Josefa A Torp

 

Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder har bevilget penger til en stor grovfôrsatsing på Agder for 2018-2021. Målet i prosjektet er å øke avlingene med 20 % i årene fram mot 2020, tilsvarende som det er i det nasjonale prosjektet "Grovfôr 2020".

Ønsker du å få kartlagt grovfôrkostnader og gjøre tiltak for å redusere grovfôrkostnader og bedre avlingene? Da kan du bli med i prosjektet. Vi har plass til 15-20 bruk fordelt på begge Agderfylkene. For å delta i prosjektet koster det kr 2000,-

 

 

For denne summen får du:

  • En gjennomgang av avlingsproduksjonen på hele driftsenheten
  • En beregning av de totale grovfôrkostnadene du har
  • Forslag til optimal bruk av fôret det første året i prosjektet (enkel fôrplan)
  • Fagmøte med presentasjon av data for deltakerne
  • Deltagelse i erfaringsgrupper der en sammen med andre bønder der det utarbeides forslag til forbedringer av grovfôrøkonomien

 

 

Det er veldig fint om flere bønder i ett område blir med i samme erfaringsgruppe. Det vil være en fordel å ha omtrent samme produksjon i samme erfaringsgruppe. Vi ønsker å ha erfaringsgrupper på alle de store grovfôrbaserte husdyrproduksjonene.

Meld din interesse allerede i dag! Påmelding til:

Svein Lysestøl på tlf. 91869976, eller svein.lysestol@nlr.no

Josefa A. Torp på tlf. 90766313, eller jat@nlr.noFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.