Grovfôrkampen

22.08.2018 (Oppdatert: 22.08.2018) Josefa Andreassen Torp

Årets sesong har vært svært krevende for grovfôrkampdeltager Henning Kolnes fra Lista.

Befaring av enga i slutten av juni, dårlig gjenvekst og raigraset har begynt å skyte. Foto: Josefa A. Torp

I år er det tørken som har preget grovfôrkampdeltager Henning Kolnes fra Lista. Han har en del tørkesvak jord, og det har ikke slått godt til i år. Han har ikke mulighet til å vanne, og er helt avhengig av at været spiller på lag.

Jordet som er med grovfôrkampen er 18 daa og ligger på Bausje like ved Lista flyplass. Hennig slo førsteslåtten 30. mai og fikk da ca 1,5 rundballer per daa, og andreslåtten ble tatt 9. juli hvor det kun ble 8 baller totalt. "Det er helt tragisk", sier Kolnes, som tror kampen er tapt.

Det er likevel håp om en god tredje- slått, da regnet omsider kom til Lista og jordet står nå grønt og fint.

Raigraset som ble sådd i vår kommer nå som et skudd. De siste par uker er landskapet på Lista gått fra brunsvidd til grønt. "Jeg har troa på en eventyrlig tredjeslått", smiler en optimistisk Kolnes. Enga kom svært fint på våren, men ble dessverre fort satt ut av tørken. Ved befaring før andre slått var det dårlig gjenvekst og raigraset var allerede begynt å skyte. Til tross for tørken så vi at raigraset som ble sådd i vår hadde spirt.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.