Markdag om jord og kjøreskader i åker og eng

06.09.2017 (Oppdatert: 06.09.2017) ,  Jan Karstein Henriksen | Nyhet

Mange har fått store kjøreskader i åker og eng denne sesongen. I "jordprosjektet" til NLR Agder undersøker vi om det er fornuftig å grubbe åkeren etter tidligpotet. Vi ser også på virkning av ettårig raigras og "pionerblanding". I forsøk på grasmark måler vi avlingsutslag ved ulike lufttrykk og akselvekter ved ekstra traktorkjøring. Markdagen er aktuell for alle typer planteproduksjoner.

Høy belastning kombinert med høyt lufttrykk i dekkene gir kjøreskader i enga. Foto Jan Karstein Henriksen

 

Tid: torsdag 21. september kl 11.00-14.30

Sted: Oppmøte på forsøksfelt/åker til Per Try på Tangvall i Søgne. Parkering like ved Søgne Ungdomssskole/butikken Euronics. Oppmøtet er da på stor åker rett sør for butikken.

 

Program:

  • Befaring i forsøk med ulike fangvekster og grubbing etter tidligpotet og formidling av resultater fra prøvinger og målinger i potetfeltene. Ved Sigbjørn Leidal.
  • Resultater og målinger i grovfôrforsøkene der vi prøver ulike belastninger og dekktrykk på ulike jordarter. Ved Georg Smedsland
  • Lufttrykk i dekk, hjulutstyr, viktige tiltak og tilpasninger for å redusere jordbelastning samt maskindemonstrasjon. Ved Jan Karstein Henriksen

Servering undervegs i markdagen

Alle er hjertelig velkommen!

Arrangør: Norsk Landbruksrådgiving AgderFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.