Fra to interessante fagdager på grovfôr

Vi må ha nye og mer sammensatte grasblandinger til våte og fuktige forhold. En "vestlandsblanding" med mange ulike grasarter er på vei. Engsvingel er ikke så god som man har antatt.

Les mer ›

Fagsamling - Grovfôr 2010

Grovfôr 2020 inviterer grovfôrprodusenter i hele landet, med ektefelle/partner, til interessant og motiverende fagsamling i Oslo den 9. og 10. mars.

Les mer ›

Kom på fagmøte og årsmøte i frøavlerlaget

I tillegg til vanlige årsmøtesaker blir det faglig program hvor vi tar en oppsummering av avling og kvalitet på mottatt frø i 2017, v/Tor Osmund Våga og Geir Paulsen, FKRA og nytt fra frøavlsforskningen v/Trygve Aamlid og Lars T. Havstad, Bioforsk Øst. Avd. Landvik

Les mer ›

Ikke gå glipp av dette!

Er DU klar for årets sesong? Vi oppdaterer deg. Vi arrangerer mange kurs og møter som både er nyttige og kan være obligatorisk for deg som bonde.

Les mer ›

Fagmøter i grovfôr

Sesongen 2017 var ekstremt våt og mange hadde svært utfordrende høsteforhold. Vi tar for oss disse problemstillingene og presenterer blant annet tema nevnt under. Påmelding innen 5.februar.

Les mer ›

Antall dødsulykker går ned

I 2017 var det kun tre dødsulykker i landbruket, viser en rapport fra Arbeidstilsynet.

Les mer ›

Håpet er lysegrønt

Etter vinter kommer vår, nytt liv og nye aktivitetar. No er det tid for å samle kunnskap og inspirasjon til å gjere det gode ennå betre.

Les mer ›

Sørlandssamlinga 2018

Den tradisjonsrike samlinga ble arrangert for 39. gang i Kristiansand andre helga i januar.

Les mer ›

Godt nyttår fra styreleder!

Det nye året har startet godt både med felles planlegging for styret og de ansatte i NLR Agder, og med Sørlandssamlinga.

Les mer ›

Kom på Inn på tunet kurs.

Kurset passer for deg som har bestemt deg for å starte IPT på gården, og/eller ønsker å bli godkjent gjennom revisjonsordningen til Matmerk for å kunne bruke navn og logo, og dermed øke kvaliteten på tilbudet ditt.

Les mer ›

En rundball er ikke en rundball

De fleste fôrer dyrene sine med rundballer nå på vinteren, men mange vet likevel ikke hva de fôrer med. Om en rundball er en rundball avgjøres ved fôrprøvetaking og tolking av resultatet.

Les mer ›

Ridder av den gyldne frukt 2017

Hvert år siden 2012 har frukt- og bærrådgiverne og fagmiljøet på Agder delt ut prisen «Ridder av det gyldne bær/frukt» Denne prisen deles ut til en positiv, innovativ person i fagmiljøet.

Les mer ›

Rådgiving for deg som vil bygge

NLR Agder har egen byggrådgiver som kan hjelpe deg som planlegger utbygging av gårdsdrifta. Vi er en uavhengig rådgivingsorganisasjon uten bindinger til salgsfirmaer.

Les mer ›

Dei unge imponerer

Mange talar om at fleire unge må inn i landbruket, og det er ulike tiltak for å rekruttere. Dei unge sjølv imponerer med pågangsmot i ei næring der korkje løn eller ferie er fastsett og regulert.

Les mer ›

Silje anbefaler mentorordninga

Silje Birkeland, gartner og ung bonde, har deltatt i mentorprosjektet – bonde hjelper bonde. Dette er noe ho kan anbefale for andre unge bønder!

Les mer ›

Fagtur storfekjøttproduksjon i desember

Lørdag 9. desember 2017 inviterer vi til fagtur. Målet med gårdsbesøkene er å se variasjonen og mulighetene i ulike driftsopplegg i ammekuproduksjonen.

Les mer ›

Sørlandssamlinga 2018

Også i år har vi lykkes i å hente inn gode foredragsholdere til Sørlandssamlinga. Vi tror samlingen vil bidra til å gi økt faglig kompetanse og i tillegg treffes vi til hyggelig sosialt fellesskap.

Les mer ›

Vil du bli med i mentorordning for unge bønder?

Norsk Landbruksrådgiving (NLR) inviterer til et prøveprosjekt med mentorordning for unge bønder, kalt Bonde hjelper bonde.

Les mer ›

Vi inviterer til julesamling for unge bønder!

Samlingen er for unge bønder under 35 år på Agder som driver gård, akkurat har overtatt gårdsbruk, eller går med planer om å starte.

Les mer ›

Årets unge bonde er kåret

Cecilie Nilsen, 31 år frå Lista i Vest-Agder er Årets unge bonde 2017. Kåringa fann stad under Ung Bonde-samlinga i Lillestrøm på fredag.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste side