Markdag potet i Søgne

Torsdag 6 juli kl 1700 blir det markvandring i åkre med ulike sorter matpoteter og chipspoteter.

Les mer ›

Bli med på Grovfôr 2020

Bli med på 2 dagers fagsamling innen grovfôr for deg og din ektefelle i Stavanger 25.-26. november. Begrenset med plasser - Meld deg på fort for å få plass.

Les mer ›

Endringer i forskrift om hold av storfe

Nå er det slutt på tvilen om det er lov til å bygge med åpen forbindelse mellom husdyrrom og lager. Både i nybygg og tilbygg.

Les mer ›

Sommersamling - tur til Homborøya

Vi arrangerer tur til Homborøya i Aust-Agder i saueprosjektet. Det blir omvisning, historie og demonstrasjon av drone med tanke på ettersyn av sau.

Les mer ›

De første jordbæra er plukket

I dag har vi i NLR Agder høstet de første jordbærene i et av våre forsøksfelt.

Les mer ›

Flomsikring av rundballer

I 2015 var det store flomskader både i øst og i vest i Agder. Det var store tap av avling.

Les mer ›

Maskindemonstrasjon av grashøstingsutstyr

Det blir også vurderinger, teknikk- og fôrkvalitetstips med fokus på økonomisk og miljøvennlig tilpasning ved Jan Karstein Henriksen Norsk Landbruksrådgiving Agder.

Les mer ›

Demonstrasjon av drone- og robotteknologi

Målet er å gi interessert bønder et innblikk i hvilke muligheter landbruket kan oppnå ved å ta i bruk droneteknologi. Påmelding innen 29.mai.

Les mer ›

Nytt søknadssystem for produksjonstilskudd

Nå er søknadsfristen 15.mai absolutt, søknad etter frist blir ikke behandla. Begynn derfor og søk allerede 1. mai for å se om du trenger hjelp.

Les mer ›

Våren er kommet!

Det er vår og viba hekker. Jordbruksmeldingen er moderert og vi bønder i er full fart ute på jordene med håp om en god vekstsesong.

Les mer ›

Grovfôr 2020

Har du interesse for grovfôrproduksjon? Da bør du følge med på grovfôr 2020.

Les mer ›

Pløyedemonstrasjoner - med hjelp til innstilling av din plog

Det blir 2 parallelle arrangement nå sist i april – så møt opp der det passer best/ er nærmest. Demonstrasjonene er aktuelle for produsenter med alle typer produksjoner.

Les mer ›

Kom på demo av Rådahlsgraver

Rådahlsmaskinen demonstreres hos Jens B. Kvavik (midt mellom KVS-Lyngdal og Kvavik), fredag 21.april fra kl 1200 til 1600, og lørdag 22.april fra kl 0900 – 1200

Les mer ›

Vårens siste plantevernkurs

Det siste plantevernkurset holdes i Tvedestrand nå i april. Om du skal fornye, delta den 20.april, om du tar beviset for første gang deltar du både den 20. og 27. april.

Les mer ›

Vipa en sterkt truet art

Vipebestanden er i dag på et historisk lavmål både på Sørlandet og i landet som helhet. Dårlig hekkesuksess er hovedårsaken.

Les mer ›

Det nye styret i NLR Agder

47 møtte på årsmøtet på Evje.

Les mer ›

Tine, Nortura, NLR Agder og Felleskjøpet inviterer samling for unge bønder på Agder

Er du ung bonde som sitter med utviklingsplaner? Bli med på gratis samling på Lindland gård, for å lære om hvordan de tenker og jobber.

Les mer ›

Nå eller aldri, nytt eller oppgradering?

9 km aust for Evje, 450 m over havet, ligg Undeland, ei lita grend med eitt aktivt bruk att. Her bur Kari og Tor Arne Heisel med borna Marthe (11) og Jakob (7).

Les mer ›

Fortsatt rom for økt potetproduksjon

HOFF Jæren trenger mer poteter til skrellepotetproduksjon. Med skrellepoteter menes hermetikk, sous vide, blansjerte og råskrelte poteter.

Les mer ›

Blir det kålmøllinvasjon i år?

Kanskje, kanskje ikke. Kålmøll kan til en viss grad overvintre, men når vi får så mye kålmøll som i fjor, skyldes det migrasjon over lange avstander.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste side