Varme Arbeider

21.02.2019 (Oppdatert: 04.02.2021)

PÅMELDING HER

 

Oversikt over kurs i varme arbeider vinteren 2021

På grunn av situasjonen med Covid-19 så er kurs i varme arbeider omgjort til teamskurs.

Slokkeøvelse vil bli avviklet 9.mars. Det er planlagt en turnè med slukkeøvelser(Grimstad, Evje og Lyngdal) denne dagen. Dette vil ta ca. 1-2 timer per lokasjon, og vi starter i Grimstad.  Nøyaktige tidspunkt for slukkeøvelse de ulike plassene vil bli opplyst om i egen mail på et senere tidspunkt. 

Dato

Klokkeslett

Sted

Kursansvarlig

Påmeldingsfrist

9. februar 09-16 Teams Jørund Saaghus 2. februar
16. februar 09-16

 

Teams
Jørund Saaghus 9. februar

 

Kurset gjennomføres av Norsk brannvernforenings godkjente instruktører og NLR Agder tilbyr nå dette kurset ute i distriktene. Våre instruktører er godt kjent med landbrukets utfordringer hva brannsikkerhet angår. Vi vil derfor bruke konkrete eksempler fra landbruket slik at deltakerne lettere skal kunne gjøre tiltak for å ivareta brannsikkerheten på egen gård. 

Mange branner skyldes uforsiktighet og slurv ved utførelse av varme arbeider. De som utfører varme arbeider må ha innsikt i hvilken brannrisiko slikt arbeid innebærer, og utføre det på en slik måte at brann ikke oppstår. 

De som gjennomgår kurset i varme arbeider får innsikt i risikoområder for brann som følge varme arbeider i landbruket og slukketrening.

Praktisk informasjon
Kurset varer 7,5 timer og avsluttes med en teoretisk eksamen fra Norsk Brannvernforening. Ved bestått eksamen, mottar hver deltaker et sertifikat for varme arbeider. Sertifikatet har en varighet på 5 år.

Pris

Kurstype

Medlemspris (kr)

Ikke-medlem pris (kr)

Med HMS-avtale

1.800,-

2.600,-

Uten HMS-avtale

2.200,-

2.600,- 

Deltaker nr. to fra samme virksomhet

1.800,-

2.600,-

Innmelding i NLR Agder eller inngåelse av HMS-avtale i løpet av kurset vil gi kursrabatt.  

For å kunne holde kurset, må vi ha minimum ti deltakere og maksimalt 25. Det er bindende påmelding på kurset.

 

PÅMELDING HER

E-læringskurs

NLR tilbyr også varme arbeider som egenstudie via e-læringkurs. I tillegg til selve kurset og eksamen må du gjennomføre en praktisk slukkeøvelse i løpet av 3 mnd etter at kurset er gjennomført. Ta kontakt med kursholder for å delta på slukkeøvelsen på et av de ordinære kursene eller finn annen dato for slukkeøvelse gjennom andre kanaler. 

Det vil være mulig å delta på bare slukkeøvelsen under oppsatte kurs i regi av NLR, så sant man har bestått e-læringskurset på forhånd. Ta i så tilfelle med dokumentasjon på bestått e-læring. 
Deltakelse på bare slukkeøvelse koster 500kr. 


Dersom du ønsker e-læringskurset, kan du finne det her (ekstern kobling). 

Kurset tar for seg

  • Sertifiseringsordningen for brannvern ved utførelse av varme arbeider
  • Gjeldende regelverk
  • Brann- og slokketeori
  • Risiko ved utførelse av varme arbeider        
  • Praktisk slokking

Forsikringsselskapene stiller krav til sertifikat for utførelse av varme arbeider gjennom sine sikkerhetsforskrifter. Fra 01.01.2016 gjelder dette også bønder og deres ansatte som benytter sveiseapparat, vinkelsliper og lignende utstyr på gården. Utenom i godkjent sted til dette (et tilrettelagt verksted).

 

PÅMELDING HERFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.