Plantevern

23.06.2017 (Oppdatert: 18.05.2020) Astrid Gissinger

Håndtering og bruk av plantevernmidler

 

For å kunne kjøpe og bruke plantevernmidler må du ha et autorisasjonsbevis, såkalt sprøytesertifikat. Da må man gjennomføre kurs og bestå eksamen. Beviset har 10 års gyldighet.

 

PÅ GRUNN AV KORONASITUASJONEN KJØRER VI NETTKURS.

Mattilsynet har godkjent at kurs kan gjennomføres hjemmefra via PC, pga. koronasituasjonen.
Kurs via PC: Dere får tilsendt en link på e-post og kan delta. Du trenger ikke å installere noe program på forhånd.

Etter påmelding blir det tilsendt en link på e-post. Du trenger ikke å installere noe program på forhånd.
Tidspunkt: se tabell under.

På kursdagen blir det en gjennomgang av kapitel 4 og 6, og visning av film der vi ser på ei sprøyte og øving på regneoppgaver.
Det blir tilsendt et opptak av gjennomgang av kapitel 1-3 i boka, og en rask gjennomgang av kap 4-6. Denne bør dere høre før torsdag, dette tar 5 timer, inkludert pauser.

Bestilte bøker sendes i posten.

 

PÅMELDINGSSKJEMA

 

Her er oversikten over kurs våren 2020

Teorikurs

Tid

Sted

Klokken

       
       

Praksiskurs

Tid

Sted

Klokken

  28. mai Teams/webkurs 10-14
       

 

PÅMELDINGSSKJEMA

 

Pris for plantevernkurs 2020

Kurstype

Priser

Rabatt for medlemmer

Teorikurs

kr. 1 850,-

kr. 500,-

Tillegg for kveldskurs

kr.   350,-

 

Kursbok, kjøpe

Kr.   449,-

 

Praksisdag (for nye)

Kr. 1.850,-

Kr. 500,-

 

Les mer om Plantevernkurs

 

Eksamen:
Fylkesmannen har ansvar for eksamen. Den blir utført som hjemmeeksamen. Dere trenger å ha Word eller Adobe (gratisprogram) installert på PC før eksamen starter. Dere vil få tilsendt eksamen på e-post til avtalt klokkeslett. Dere besvarer eksamen hjemme, alle hjelpemidler er tillatt. Eksamenstiden er satt til 1,5 timer. Dere må sende ut utfylt eksamensbesvarelse før utløpt tidsfrist. Eksamen blir rettet og resultatet får dere tilsendt. Har dere spørsmål eller at tidspunkt ikke passer, ta kontakt med: Ellen Synnøve Eskeland, fmavese@fylkesmannen.no
Tidspunkt torsdag 28. mai kl 18-19.30

Autorisasjonskurs plantevern

Hvem trenger dette?

Ordningen gjelder alle som bruker plantevernmidler for eksempel bønder, gartnere og skogbrukere. Dessuten ansatte i bedrifter, skoler og offentlig virksomhet som bruker plantevernmidler. Er du i tvil om du kan få beviset, ta kontakt med kommunen før kurstart.

 

Kurs for første gang (nye)

Du kan være med på teorikurset, men det er ikke obligatorisk. Men vi anbefaler det (7 timer) og leser pensum heime. Praksisdagen er obligatorisk (7 timer), deretter må du bestå eksamen, som tas i timen etter praksisdagen.

 

Fornying - du må ha et utskrevet bevis fra før. Du kan fornye sjøl om det har gått ut.

Vi arrangerer vi teorikurs på 7 timer og eksamen, som tas i timen etter kurset. Man kan også ta fornyingskurset på web, gå inn på mattilsynet.no.

 

Alternativt fornyingskurs

Dersom du er ute etter fornyingskurs, finnes det et alternativt nettkurs i regi av Mattilsynet. Du finner mer informasjon om dette på Mattilsynets nettsider (vi tar ikke ansvar for innhold på eksterne sider).Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.