Gårdsbesøk - hygiene og smittevern for nye arbeidere

20.05.2020 (Oppdatert: 20.05.2020)

Gårdsbesøk med informasjon til nye arbeidere

NLR Agder kan nå tilby et lavterskeltilbud rettet mot dere som har nye sesongarbeidere. For å avhjelpe travle bønder, tilbyr vi korte kurs på gården der vi går gjennom grunnleggende hygiene, smittevern og HMS med arbeiderne. Informasjonen vil omhandle hygiene på og rundt arbeidssituasjonen, føringer for sosial og fysisk kontakt, litt om verneutstyr, samt ergonomi. Det vil også bli info rundt de skjerpede reglene rundt arbeidslag og innkvartering i forbindelse med koronasituasjonen. Ønsker du andre temaer er vi selvsagt åpne for det. Informasjonen vil bli lagt frem på norsk/engelsk.

Vi ser for oss en fysisk runde med den ansvarlige på gården først, hvor man etter bondens ønske ser på alt fra informasjonsplakater til arbeidskontrakter og innkvartering. Deretter legges det opp til praktisk informasjon for sesongarbeiderne. Både nye og arbeidere som har vært her tidligere sesonger er velkomne.

Antatt tidsforbruk:  2-2,5 timer.

Pris og kontaktinfo

Grunnet tilskudd fra Agder Fylkeskommune til utarbeiding og utføring av besøk/kurs, vil kurset være svært rimelig. Pris per gårdsbruk er satt til kr 500,- , uavhengig av antall arbeidere. Er dere to naboer som har få arbeidere, er vi også åpne for at kurset kan arrangeres sammen så sant avstandsregler kan ivaretas.

Ønsker du å høre mer om tilbudet eller avtale tidspunkt? Ring HMS-rådgiver Jørund Saaghus på tlf: 90599974 eller send en e-post til: jorund.saaghus@nlr.no

Besøkets innhold

  • Informasjon om hygiene og renhold
  • Informasjon om smittevern
  • Informasjonsplakater og oppslag
  • Aktuelt om karantene og isolasjon
  • Info fra ny smittevernveileder


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.