Hei! Har du det bra?

20.08.2020 Jørund Saaghus

Det kunne vært det første du sa når du møtte naboen ved postkassa eller på traktoren, men er i dette tilfellet introen til noen linjer om å ta vare på naboer og kolleger.

Sitt ikke alene med tunge tanker, men del de med noen andre. Foto: Nina Ryen

Hender det at du opplever ting utfordrende og vanskelig? De fleste av oss har det sånn iblant. Hvilke situasjoner vi er oppe i varierer stort, men opplevelsen av ubehag ved at ting går imot oss er den samme. I slike situasjoner er det viktig at vi ikke ser på oss selv som supermenn og skal ordne opp i alt selv, men tør å oppsøke råd og hjelp hos andre.

Det finnes mange som ønsker å hjelpe viss du opplever hverdagen som vanskelig. En god prat med en nabo, kollega eller god venn kan gjøre underverker, men også i det offentlige helsesystemet og gjennom landbrukets bedrifthelsetjeneste kan man få hjelp og kontakt med fagfolk innen psykisk helse. Oppfordringen er derfor: Ikke sitt alene med tanker og utfordringer, men del de med noen!

 

Her kan du søke hjelp:

www.Godtbondevett.no
Nettside med god informasjon og hjelp til selvhjelp.

 

Bedrifthelsetjenesten Mandal
Kontaktperson: Astrid Faye
Tlf: 941 41 216

 

Bedrifthelsetjenesten Arendal(Stamina)
Kontaktperson: Silje Stalleland
Tlf: 995 48 425

 

Norsk Landbruksrådgiving, HMS
Kontaktperson: Jørund Saaghus
Tlf: 905 99 974

 

Mental Helses Hjelpetelefon
www.mentalhelse.no
Tlf: 116 123

 

Kirkens SOS
www.kirkens-sos.no
Tlf: 22 40 00 40Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.