Baerutsikter
Medlem
⋅ Bær

2022 - årets nyheter og tips for bær og fruktprodusenter

Her finner du de viktigste nyheter om plantevern i frukt og bær, viktigheten av å kjøpe inn plantevernmidler og bladgjødslingsmidler til hele sesongen nå og hvordan vi skal forholde oss til de høye mineralgjødselprisene.
NLR Agder
WRH Blomstring bjornebaer 3
Medlem
⋅ Frukt og bær

Bjørnebær i substrat i tunnel

Etter to års prøvinger viser resultatene forskjeller i salgsavling mellom ulik pottetettheter. Det er lite til ingen forskjeller i bærstørrelse mellom ulike pottetettheter. Sorten Loch Tay med 1 meter potteavstand gav høyest avling pr potte, høyest plukkehastighet i kg/time og best økonomi. Loch Tay er tidlig og har smakfulle, holdbare, middels store bær. Loch Ness har store, mindre smakfulle bær og er veldig sein.
NLR Agder
Okobringebaer 11 06 2020 nr 2 AV
⋅ Frukt og bær

Økologisk bringebær på friland og i tunnel

I 2020 ble det startet opp et stort arbeid for å undersøke mulighetene for økologisk bringebærproduksjon. De største utfordringene i dyrking av økologisk bringebær, er bringebærbille og gråskimmel. Prosjektet Økologisk bringebærproduksjon har som mål å finne ut om det er mulig å oppnå lønnsom sikker kvalitetsproduksjon av økologisk bringebær.
NLR Agder
Morellblomstring hos Asbjorn Akersmyr i Lyngdal
Medlem
⋅ Frukt og bær

Flekkvingefruktflua D. suzukii

Vi har hatt overvåking i moreller, bringebær og bjørnebær der vi kombinerte både fellefangst av fluer med prøver av friske + frasorterte bær. I begynnelsen av august var det noe fluer i fellene, men ikke larver i bærprøvene. I midten av august var det mye fluer i feller og en del larver i bærene, men da var morell- og bringebærhøstinga ferdig. Bjørnebær i september hadde mye fluer i både feller og bær.
NLR Agder
Jordbaer sogne 2
Medlem
⋅ Frukt og bær

Remonterende jordbærsorter på tabletop i tunnel

Tre remonterende jordbærsorter ble prøvd med og uten blad- og utløperfjerning på tabletopsystem i substrat i plasttunnel. Alle sortene ga god avling, ca. 1 kg pr plante. Høyest salgsavling og best økonomi ble oppnådd når bare gamle visnende blad ble fjernet uten å fjerne friske blad og utløpere. Sortene Delizzimo og Favori produserte godt og smakte ok. Malling Champion produserte godt, men smakte for dårlig.
NLR Agder
Epleblomst 2
Medlem
⋅ Frukt og bær

Fakta om frukt

Fakta om fruktdyrking.
NLR Agder
Bringebaer
Medlem
⋅ Frukt og bær

Fakta om bær

Fakta om dyrking av jordbær og bringebær.
NLR Agder
WRH morell pa hogetveit
Medlem
⋅ Frukt og bær

Positive helseeffekter av bær

Alle grønnsaker, bær og frukt inneholder fiber, næring, mineraler og vitaminer, men mørkfargede bær har i tillegg rikt innhold av mange ulike kjemiske forbindelser som opprettholder god helse og beskytter mot alvorlige og kroniske sykdommer.
NLR Agder
Jordbaerkurs web
Medlem
⋅ Frukt og bær

Viktige nyheter og tips for bær og frukt

Vi presenterer viktige nyheter om plantevern i frukt og bær, nytt om jordbærsorter og at NLR Agder for andre år kan tilby gjødselplan for rett gjødselblanding til substratproduksjon i jordbær og bringebær.
NLR Agder
WRH Blomstring bjornebaer 3
Medlem
⋅ Frukt og bær

Nye muligheter for produksjon av bjørnebær

Langskuddbjørnebær i potter under tak, gir de flotteste bæra. Det viser erfaringer fra prøvedyrking på Agder denne sesongen.
NLR Agder
IMG 94265 jkh
Medlem
⋅ Frukt og bær

Erfaringer med noen nye jordbærsorter

På Sørlandet prøves ut nye jordbærsorter. De virker interessante, men vi trenger mere erfaringer med disse før vi kjenner egenskapene godt nok.
NLR Agder
Langskuddbringebaer ved innpotting JG Lunden AV
Medlem
⋅ Frukt og bær

Langskuddbringebær i substrat

Produksjonsklare langskudd av bringebær som pottes inn om våren, gir god avling samme sesong. Dette er en ny og lønnsom dyrkingsmetode med faglige utfordringer.
NLR Agder
1 2