Lokale

Nye muligheter for produksjon av bjørnebær

27.11.2019

Langskuddbjørnebær i potter under tak, gir de flotteste bæra. Det viser erfaringer fra prøvedyrking på Agder denne sesongen.

Les mer ›

Erfaringer med noen nye jordbærsorter

05.07.2019 (Oppdatert: 27.11.2019)

På Sørlandet prøves ut nye jordbærsorter. De virker interessante, men vi trenger mere erfaringer med disse før vi kjenner egenskapene godt nok.

Les mer ›

Tegn til resistens hos veksthusspinnmidd i bær

30.04.2019 (Oppdatert: 27.11.2019)

Det er nylig funnet nedsatt følsomhet og resistens mot enkelte plantevernmidler hos veksthusspinnmidd fra fem norske bær-produsenter. Dette kan bety at vi har et begynnende resistensproblem.

Les mer ›

Lønnsomt å fjerne råtne bær i jordbærfeltet?

30.04.2019 (Oppdatert: 27.11.2019)

Gjennom to år er det gjort forsøk med ulike sprøytestrategier mot gråskimmel i jordbær, i tillegg til å måle effekten av å enten fjerne råtne bær eller la de bli igjen i feltet.

Les mer ›

Fungicidresistens hos gråskimmel-soppen og tiltak mot resistens

30.04.2019 (Oppdatert: 27.11.2019)

Hos gråskimmel-soppen i jordbær og bringebær er det utviklet mye resistens mot de aktive stoffene i preparatene Signum og Teldor, og det er noe resistens mot det ene aktive stoffet i Switch.

Les mer ›

Optimal sprøyteteknikk mot sopp og skadedyr i jordbær

30.04.2019 (Oppdatert: 27.11.2019)

I perioden 2010–2016 ble det gjort omfattende testkjøringer med fysisk måling av sprøytedekningsgrad i ulike plantebestandsstørrelser ved ulike sprøyteinnstillinger, kjørehastigheter og dyser.

Les mer ›

Viktige nyheter og tips for bær og frukt

02.04.2019 (Oppdatert: 27.11.2019)

For årets sesong har vi et nytt produkt - du kan bestille gjødslingsplan for rett gjødselblanding til substratproduksjon i jordbær og bringebær.

Les mer ›

Langskuddbringebær i substrat

21.08.2018 (Oppdatert: 27.11.2019)

Produksjonsklare langskudd av bringebær som pottes inn om våren, gir god avling samme sesong. Dette er en ny og lønnsom dyrkingsmetode med faglige utfordringer.

Les mer ›

Ribes til dessert

22.08.2018 (Oppdatert: 27.11.2019)

I Reddal er det flere unge i landbruket, og Aanon Midstue er en av dem som satser friskt på ribes, fortrinnsvis rips og stikkelsbær.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.