Lokale

Vekstavslutning i potet

Det har vært en krevende ettersommer med tanke på tørråtebekjemping. Tørråte på bladverket er mer regelen enn unntaket når man inspiserer åkrene nå.

Les mer ›

Ambisjonene er å øke ammekutallet med 1000 mordyr

Storfekjøttforbruket i Norge øker, og underskuddet importeres både fra Europa og Afrika. 22% av storfekjøttet som ble solgt i Norge i 2016 var importkjøtt!

Les mer ›

Økt grøftetilskudd fra 1. juli i år

Lønnsomheten ved grøfting bør vurderes mot høyere avling, bedre driftsmessige forhold, økt fleksibilitet i bruk av jorda og erosjonsfare.

Les mer ›

Endringer i tilskudd

Prioritering av distrikt, grovfôrkrevende produksjoner særlig melk og storfe, små- og mellomstore bruk og beiting på utmark er hovedtrekkene fra årets jordbruksforhandlinger

Les mer ›

Teknikktips til slått av hestefôr

Til hest ønsker man som regel et fôr med relativt lavt innhold av energi og protein, og mye fiber.

Les mer ›

Teknikktips til slåtten

Husk å ha utstyret i orden, når du setter i gang. Forsinkelser midt under slåtten er til mye større bry enn det arbeid det ligger i å være godt forberedt.

Les mer ›

Lønnsom og miljøvennlig husdyrgjødselspredning

En god tilpassing av utstyr i forhold til gårdens størrelse, jord og arrondering gir god økonomi. Det er mest motiverende å gjennomføre miljøtiltak som også svarer seg økonomisk.

Les mer ›

Regionalt miljøprogram (RMP)

Sannsynligvis vil søknadsfristen for RMP bli samtidig med søknadsomgang 2 med frist 15. oktober.

Les mer ›

Sikori - en spennende vekst til sluttfôring av lam

Sikori har høyt innhold av protein og mineraler. Dessuten ser det ut som sikori har en antiparasittær virkning på innvollssnyltere på sau. Tilsammen gir dette en økt tilvekst på lamma.

Les mer ›

Plantevernplan 2017

Plantevernplan for grønnsaker og frøavl er utarbeidet av rådgivere i Norsk Landbruksrådgiving.

Les mer ›

Drenering

Mye kan gjøres ved godt og jevnlig vedlikehold. Avgrensa problemer kan løses ved punkttiltak eller avskjæringsgrøfter. Men av og til er det behov for å grøfte hele arealet på nytt.

Les mer ›

Gjødsling lite og ofte på beite

Beite i vårt område betyr både fulldyrka arealer med stort avlingspotensiale og kulturbeite i vekslende terreng med eller uten mulighet for kjøring.

Les mer ›

Etablering av nytt gjenlegg

Det er mye fokus på hvordan vi får opp avlingene på jordene. Enga må bestå av veletablerte kulturplanter. Eldre eng med lite kulturplanter gir lavere avling.

Les mer ›

Bonden svimte av og dyr døde

Dette var i forbindelse med utkjøring av husdyrgjødsel på Agder i fjor. Den erfarne bonden fikk heldigvis nok frisk luft raskt nok til å våkne opp igjen. 7 okser døde hos han.

Les mer ›

Store variasjoner i næringsinnhold i husdyrgjødsel

Næringsinnhold i husdyrgjødsel har endret seg på grunn av endret drift over tid. Løsdrift, høyere ytelse, endrede fôrrasjoner og lagring i utekummer påvirker dette.

Les mer ›

Vi trenger mer kjøttproduksjon på storfe!

Det er stort behov for mer kjøttproduksjon på storfe. Denne produksjonen må også bli lønnsom selv om det bygges ny driftsbygning.

Les mer ›

Nyheter om plantevern i bær og frukt

Hvert år er det en del viktige endringer innen plantevernmidler og vi må også ha dyrkingsopplegg og totalstrategier som sikrer minst mulig problemer med resistens hos skadegjørerne mot de midlene vi har.

Les mer ›

Teknikktips før årets våronn

Maskinene vi har skal hjelpe oss å produsere mye kvalitetsprodukter med lønnsomhet. Da må de være i bra stand og må brukes og innstilles rett.

Les mer ›

En god start er viktig i korndyrkinga

Et godt resultat i korndyrkinga krever at de grunnleggende forutsetningene som drenering, kalktilstand og jordstruktur er på plass. I tillegg må tillaging av såbed skje under lagelige forhold.

Les mer ›

Viktige tips før årets bær- og fruktsesong

Sprøyteutstyret må sjekkes før ny sesong og sprøyta må brukes og innstilles riktig for å sikre god sprøytekvalitet. Og før planting må jorda være fri for nematoder og vanskelige ugras.

Les mer ›
Forrige side 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Neste side