Det er ekstra stort behov for kalk, fosfor, kalium og kobber.
Les mer ›Kan det være korncystenematoder som ødelegger rotsystemet og nedsetter avlingsgrunnlaget til kornplantene?
Les mer ›Det er nå kommet på plass ei tilskuddsordning for å tilrettelegge for vegetasjon til pollinerende insekter. NLR Agder har ei satsing på dette for å øke kunnskapen om slike vekster ute hos bøndene.
Les mer ›Felleskjøpet Rogaland Agder etterspør mer engfrø fra regionen, og Agder kan øke sin andel av rein havre til møllene som produserer glutenfrie produkter.
Les mer ›Det er nå, i god tid før neste vekstsesong at tida er inne for å planlegge vanningsanlegg. Når forsommertørken allerede har slått inn er det for seint.
Les mer ›Siste frist for spredning av husdyrgjødsel på åpen jord eller grasdekke er 1. september med unntak for noen kommuner helt vest i Agder. Sistefrist for spredning med nedpløying eller nedmolding er 1.
Les mer ›Det kunne vært det første du sa når du møtte naboen ved postkassa eller på traktoren, men er i dette tilfellet introen til noen linjer om å ta vare på naboer og kolleger.
Les mer ›De største utfordringene i dyrking av økologiske bringebær, er bringebærbille og gråskimmel. Derfor er det per i dag lite salg av økologiske bringebær til grossister og butikker.
Les mer ›Konservering i tårnsilo er tidseffektivt, men rundballeensilering gir lavest kostnad.
Les mer ›Etter det vi kjenner til, er det få økonomiske analysar som er gjort for å kvantifisere den samla effekten av ulike driftsval i engdyrking, hausting, konservering og utfôring av grovfôr for sauebruk.
Les mer ›Etter 2017 er det kun Felleskjøpet Agri som produserer økologisk kraftfôr i Norge.
Les mer ›For de som slo tidligst, rundt 1. juni begynner det allerede å nærme seg 2. slått.
Les mer ›Reglone er historie, men vi har nå fått brukbare alternativer til kjemisk vekstavslutning i potet. Både Gozai og Spotlight Plus er godkjent og snart tilgjengelig hos forhandlere.
Les mer ›Mange har nå 1.slåtten i hus og puster lettet ut. Det ser ut til å være gode avlinger og gode fortørkingsforhold som vil sikre god ensilering av fôret.
Les mer ›Landøyda er en giftig plante og bør bekjempes. Optimalt tidspunkt for kjemisk bekjempelse er nå. Det er også lov å bekjempe den i veikanter etter avtale med statens vegvesen.
Les mer ›Manganmangel i bygg og havre er vanlig på lett sand- og moldjord. På avstand ser vi det som svak gulning av åkeren.
Les mer ›Mye korn ble sådd tidlig og bekjemping av frøugras er allerede i gang.
Les mer ›Les presentassjonen fra møtet om vanning, jordarters ulike behov, vanningsøkonomi i gras og mer.
Les mer ›I motsetning til i fjor ser det ut til å være stor variasjon på veksttart og beiteslipp i Agder i år.
Les mer ›Rett tid for kjemisk bekjemping av de fleste ugras er på store rosetter før blomsterstengelen strekker seg. For ugras uten typisk rosett på velutviklet bladmasse før blomstring.
Les mer ›